Home » Første VM runden for året

Første VM runden for året

Denne helgen kjørte jeg mitt første VM løp for året. Vanligvis er EM og VM på samme helg, men i helgen var det ingen EM runde, og jeg fikk da muligheten til å stille i VM.

Klassen MX2 er veldig hard, men mange som kjører like fort så da er en god start viktig. Startplass får man velge etter plassering på tidskvalen. På tidskvalen kjørte jeg bra, sykkel og kropp kjentes topp. Jeg var 12. raskeste på todskvalen, og hadde da et godt utgangspunkt for de to heatene. 

Første heatet var jeg ut som rundt 10. plass, og følte jeg hadde farten til å ligge der hele heatet eller enda bedre. Jeg var uheldig når jeg skulle forbi en annen kjører, og kjørte rett i han som endte i at jeg kræsja. Var nedpå en 17-18 plass, men kjørte meg opp til en 14. plass, klarte ikke å tette luka til de foran da jeg mistet bakbremsen de siste 10 minuttene, men jeg kom på 14. plass av totalt 37 utøvere.

Andre heatet hadde jeg en litt dårligere start, rundt 14-15. plass, men jeg var mer på de første rundene. Lå på en 10-11. plass da jeg spant rundt i en sving. Var fort opp igjen, og kom i gang som 14. plass. Jeg kjørte da noen av mine beste runder på hele heatet å pushet hardt. Satte 4. beste tid totalt av alle i heatet, så kjøringa var bra. Fightet meg hardt opp til en 11. plass, og begynte å tette luka til 10. plassen. Uheldigvis så var jeg nedpå en tur til, og datt ned til 18. plass. Kjørte meg opp til en 16. plass i mål.

Totalt for helgen ble det en 15. plass, kjøringa var bedre enn resultatet tilsier, men fornøyd med helgen uansett. Det ble mye fighter, og hard pushing noe jeg har sliti litt til å få til på de siste løpene.

Nå går turen til Belgia for trening i sanda før neste EM runde om to helger.

Gjørmebad på morgenen siden de hadde vannet mye på natten.
Prepper briller før løpet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *