Home » Kevin Horgmo vinner i Latvia – Nyhetsbrev fra fjerde runde av EM

Kevin Horgmo vinner i Latvia – Nyhetsbrev fra fjerde runde av EM

Kevin Horgmo (20) vant helgen’s EM runde i Latvia, dette var karrierens første seier i EM i klassen 250ccm. EM helgen består av to heat, og vinneren er den med mest poeng totalt, med en 1. plass i heat 1, og 2. plass i heat 2 var seieren et faktum.

Før helgen hadde Kevin følgene å si:

«Jeg kræsjet forrige EM runde sist helg, og slo nakken. Har slitt med den denne uken, og ikke fått trent sånn jeg er vant med. Jeg har vært hos kiropraktor, og det hjalp veldig på låsningen jeg hadde. Nakken er fortsatt litt stiv, men satser på at det kun er muskulært og det ikke hindrer meg noe.»

På morgenen var det klart for trening og tidskval, banen i Latvia består av hardpakket sand. Det er en kul bane som Kevin har gjort det bra på før. Han slet litt med flyten på treningen, men gjorde noen endringer og var 4. plass på tidskvalen. Dette gir han en god startposisjon til heatene.

Heat 1 var Kevin ut som nr. 3 i starten, men han var raskt opp på en 2. plass. På runde to så kræsjet han foran, og Kevin gikk opp i ledelsen. Han kjørte jevn og godt med gode sporvalg. Han vant tilslutt heatet med 10 sekunder, og dette var hans første heat seier i EM 250ccm klassen.

Heat 2 startet Kevin nok en gang på 3. plass. På runde to kom han forbi, og opp på en 2. plass. Lederen var da 3 sekunder foran, men Kevin klarte aldri å tette luka og kom i mål på 2. plass.

«Heat 1 var veldig bra, jeg klarte å holde hodet kaldt og ikke gjøre noen store feil. Det har jeg slitt med før når jeg har vært i ledelsen. Heat 2 så var jeg bak mesterskaps lederen lenge, men klarte aldri å tette den lille luka han hadde da vi kjørte veldig jevn. Mot slutten av heatet ble fokuset litt feil, da jeg tenkte mest på at jeg kom til å vinne totalt. Uansett veldig fornøyd med helgen, og lettet over at jeg endelig har dratt i land en seier!» sa Kevin etter heatene.

Totalt vant Kevin denne EM runden, og ligger fortsatt på en 2. plass i mesterskapet. Nå går turen hjem til Norge. Det er tid for litt sommer ferie før Kevin skal ned til Italia å kjøre det italienske mesterskapet om et par uker.

Photos by Juan Pablo Acevedo

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *