Home » Nyhetsbrev fra EM runde 3 i Lommel, Belgia

Nyhetsbrev fra EM runde 3 i Lommel, Belgia

Kevin kjørte i helgen inn til 3. plass på EM runden i Lommel, Belgia. En bane kjent for sin dype sand og harde løp. Han følte selv, og var god nok til å kunne gjort det enda bedre, men noen kræsjer hindret han i å gjøre det.

– Jeg grugleder meg til helgen, jeg har bra erfaring fra denne banen, og er god i den dype sanden, men det kommer til å bli et tøft race. Det blir 2 lange og tunge heat i masse dumper, og spor. I 2018 var jeg 2 runder fra å vinne da jeg kræsjet, og i 2019 kom jeg på 2. plass totalt her. Målet er å miste “gapet” til lederen i mesterskapet, sa Kevin før helgen.

Fra første stund på trening og tidskval kjørte Kevin fint med 2. plass i begge øktene i sin gruppe. Det betydde at han var fjerdemann til å velge grind i heatene. På tidskvalen hoppet han for langt på et av hoppene, og fikk en liten strekk i nakken, men kjente ikke så mye til det med en gang. 

I 1.heat var Kevin bra med I starten som tredjemann, men var raskt opp på en andreplass. Han lå lenge bak lederen av mesterskapet, og så ut til å ha god kontroll. Med rundt 5-10 minutter igjen av heatet satte Kevin støtet og kjørte seg opp i ledelsen. Uheldigvis en runde senere kræsjet han hardt ut av banen, og mistet pusten. Han slo også nakken enda litt til, noe som ikke ble så bra til 2. heatet. Uansett så kom han opp igjen, og kjørte til mål på en 4. plass.

Enda en knallstart I heat 2, og nok en gang ut som andremann. Han ble kjørt forbi en av de første rundene, tydelig forslått fra første heatet’s kræsj prøvde han alt han kunne å holde følge med lederene. Han måtte etterhvert gi slipp på de, og kjørte da alene for det meste ut heatet. Han endte heatet på 3. plass

-Kjøringa var super i 1. heatet, hadde god kontroll helt til det smalt. Gikk hardt i bakken, men glad jeg kom meg opp igjen, og fikk fullført på en grei plassering. 2.heatet ble egentlig bare å fokusere på å komme i mål, slet med å holde hode oppe i alle dumpene. Nakken var veldig svak etter de to smellene jeg har fått i dag. Nå blir det bare å hvile, og håpe jeg ikke er så alt for stiv imorgen, forteller Kevin om løpet.

Totalt for helgen ble det en 3. plass, og Kevin ligger fortsatt på en 2. plass i Europamesterskapet. Neste EM runde går i Latvia allerede neste helg.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *