Home » Nyhetsbrev fra VM Motocross i Tjekkia

Nyhetsbrev fra VM Motocross i Tjekkia

Denne helgen kjørte Kevin VM i Tjekkia. Det ble litt stang ut, men han tok med seg verdifull erfaring og 2 fullførte heat. Dette var den femte VM runden for året, og Kevin’s andre VM. Han fikk mulighet til å kjøre VM denne helgen siden EM serien, som Kevin satser på i år, ikke hadde ingen løp denne helgen.

– Jeg har gode minner fra denne banen, i 2019 ble jeg 9 totalt i VM debuten min. Da hadde jeg to bra starter, og jeg vet at banen er vanskelig å komme forbi på, så startene er ekstra viktig i helgen også. Underlaget er hardt og steinete, de får ikke harvet så dypt så det blir lite med spor, forteller Kevin før løpet.

På Søndagen var det duket for løps dag, de startet med trening og tids-kval på morgenen. Tidene var veldig tette, og det skilte lite på tids-kvalen, Kevin var 14. raskeste.

I VM kjøres det 2 heat av 30 minutter + 2 runder, det er 5 minutter lengre enn i EM. Heat 1 ble litt stang ut, og Kevin fikk ikke med seg noen poeng da han havnet på 22. plass. Dette sier han om heat 1:

– Jeg fikk en dårlig start, var bra over grinda, men ble stengt inne inn mot svingen. Jeg lå topp 20 da jeg skulle forbi enn annen sjåfør og kræsjet. Slet litt med å finne flyten, og komme meg oppover i feltet. Ble kjørene bak den klynga jeg lå først i før jeg tryna, men kom meg aldri langt nok frem til å ta poeng. Satser bare på bedre start i heat 2.

Heat 2 var mye bedre, og Kevin viste mer av hva han får til når han kjører mer avslappet. Starten var veldig bra, og var rundt 6-7. plass etter første sving. Det ble noen nesten kræsjer, og litt feil spor valg den første runden. Han datt ned til en 14. plass etter første kjørte runde, men klatret opp til en 12. plass i mål.

– Veldig bra start, men litt mye surr første runden. Jeg kjørte kanskje litt stivt også første delen av heatet, men det løsnet etterhvert. Fornøyd med kjøringa med tanke på heat 1, men vet jeg kan enda mer hvis jeg ikke taper så mange plasseringer første runden. Alt i alt veldig fin helg erfaringsmessig, sier Kevin etter målgang i andre heatet.

Totalt for helgen ble Kevin 17. plass, og fikk med seg 9 VM poeng. Med kun 2 av 5 kjørte runder ligger Kevin 22. plass totalt i VM. Nå rettes fokuset mot ny EM runde neste helg i Lommel, Belgia, kjent for sin ekstremt dype sand, og tunge løp.

  • Photos by Davide Messora

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *