Home » Nyhetsbrev Kevin Horgmo fra siste runde av Italienske mesterskapet

Nyhetsbrev Kevin Horgmo fra siste runde av Italienske mesterskapet

Denne helgen kjørte Kevin Horgmo den siste runden i det Italienske mesterskapet i motocross. Han kjører i MX2 klassen, og kom hit som andre mann i sammendraget. Poengene var veldig tette før helgen så med full klaff, kunne tittelen gått til Kevin, men sånn ble det ikke.

– Jeg gleder meg til helgen, banen her i Fermo ser helt rå ut. Masse bakker og kule momenter, det er en sikkelig Italiensk hardbane som er vanskelig å finne andre steder i Europa. Målet for helgen er å ta tittelen, sa Kevin før helgen. 

På lørdagen ble det kjørt trening og tidskval, Kevin kjørte bra fra start, og var raskest på kvalen i sin gruppe. Dette lovet bra før Søndagens to heat.

Etter mye regn over natten så banen ut til å bli veldig vanskelig, det ble mange spor og veldig oppkjørt. I heat 1 var Kevin ut som 5-6. plass i starten, men brukte litt tid på å komme seg oppover i feltet. Når han kom opp til en 2. plass hadde lederen fått en stor luke, og Kevin klarte ikke tette den. Han endte på 2. plass i heat 1.

Han hadde en enda dårligere start i heat 2 rundt 10. plass. I første sving knekk bakbremsen, så det ble et vanskelig heat. Han slet litt med å finne flyten uten bakbrems, men det gikk bedre og bedre. Tilslutt kjempet Kevin seg opp på en 4. plass i heat 2, uten bakbrems!

– Litt stang ut i dag, med to bra starter hadde jeg kunne kjempet om seieren men sånn er det. Var synd at jeg knakk av bakbremsen i andre heatet også, det var veldig vanskelig å kjøre uten brems på denne banen med så mye bakker og dumper. Uansett fornøyd med at jeg klarte å kjempe igjennom det.

Totalt for helgen ble det en 2. plass for helgen, og «tapte» derfor mesterskapet. Dette var uansett første gangen Kevin har kjørt det Italienske mesterskapet, så er veldig bra å ta sølv også. 

Kevin forblir nå i Italia hos teamet og trener/forbereder seg til de kommende løpene.

Bilder av Gianfranco Passera

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *